Joey Rem

Voordat ik in het Speciaal Onderwijs ben gaan werken, heb ik ruim 10 jaar op het trainingscomplex (De Toekomst) van AFC Ajax gewerkt.

Wat zijn jouw beweegredenen geweest om voor het speciaal onderwijs te kiezen?

Ik heb in de ruim 10 jaar bij Ajax met heel veel (top) talent gewerkt, talent dat zich eigenlijk op één ding focust en dat is voetbal. Daaromheen zijn veel mensen betrokken die beslissen of deze kinderen nog over voldoende talent beschikken om bij Ajax te mogen blijven voetballen. In het (speciaal) onderwijs zijn het grotendeels de kinderen zelf die bepalen welk talent zij hebben en kan ik vanuit mijn functie de kinderen begeleiden in het verder ontwikkeling hiervan.       

Hoe ben je bij Stichting Kolom terechtgekomen?

Ik was mij in eerste instantie voornamelijk aan het focussen op functies in het regulier onderwijs en na een paar kennismakingsgesprekken voelde het nog niet passend genoeg om mijn functie bij Ajax op te zeggen, toen ik in gesprek ging met een medewerker van Stichting Kolom vielen de puzzelstukjes op zijn plaats en wist ik, hier wil ik werken.

“Je moet naast het hebben van geduld en een flinke dosis humor, ook benaderbaar zijn.”

Joey werkt sinds 2021 als Onderwijsassistent op VSO de Heldring

Hoe vind je het tot nu toe bij Kolom?

Ondanks dat ik geen onderwijservaring had, heb ik het volste vertrouwen gekregen van collega’s en directie. Dit op basis van de ervaringen die ik vanuit mijn vorige werkgever meenam.  Ik heb een coach/collega toegewezen gekregen met wie ik (helemaal in het begin) veel kon sparren en hij checkte regelmatig hoe het met mij ging. 

Wat draag jij persoonlijk bij aan de ontwikkeling van de leerlingen?

Ik kom vanuit een gedisciplineerde werkomgeving, daarnaast ben ik omgevingsbewust en besteed ik veel aandacht aan de behoeftes van de verschillende leerlingen. Dit in combinatie met mijn humor weet ik de leerlingen meestal in beweging te krijgen om aan het dagdagelijkse programma deel te nemen. 


Wat biedt Stichting Kolom jou?

Ik krijg alle ruimte en ondersteuning om mij te ontwikkelen zodat ik de leerlingen kan ondersteunen om later zo zelfstandig mogelijk mee te kunnen doen in de maatschappij 

Welke eigenschappen zijn volgens jou noodzakelijk om in het onderwijs te werken?

Je moet naast het hebben van geduld en een flinke dosis humor ook benaderbaar zijn. Als onderwijsprofessional moet je uitstralen dat de leerlingen altijd bij je terecht kunnen, ze moeten zich gehoord en geholpen voelen wanneer zij dit doen.  

Waar moest je het meeste aan wennen?

Waar de kinderen bij mijn vorige werkgever over een bovengemiddelde discipline beschikken en zich volledig schikken naar de structuur die daar wordt gehanteerd is dit op de groep waar ik ondersteun, een zogenaamde Trainings Groep (TG-groep), heel anders. Inmiddels ben ik het (school)ritme binnen de TG-groep gewend en biedt dit mij meer ruimte om hier op mijn eigen manier invulling aan te geven mede aan de hand van de verschillende behoeftes van de leerlingen. 

Enthousiast geworden?

Ben jij enthousiast na het lezen van Joey zijn  verhaal en wil je zelf ook graag aan de slag bij Stichting Kolom? Ontdek onze vacatures of kom eens langs bij een van onze scholen. Je kunt ook je (open) sollicitatie online versturen, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.