Onze missie / visie

Kolom biedt eigentijds specialistisch onderwijs en begeleiding aan kinderen en jongeren met een grote ondersteuningsbehoefte. De scholen van Kolom bieden ruimte voor leren aan iedereen die aan de organisatie verbonden is: de leerlingen en hun ouders/verzorgers, medewerkers en externe betrokkenen. We denken in kansen, geloven in mensen en erkennen ieders talenten en kwaliteiten. Bij Kolom krijg je alle ruimte om te groeien en grenzen te verleggen.

We hebben plezier samen en zijn trots op onze leerlingen en elkaar. Daarbij werken we  samen met ouders, andere onderwijsorganisaties en partners, want samen maken we het verschil.  Elk kind verdient het om trots en met vertrouwen onderdeel te zijn van de maatschappij en een opleiding te volgen die past. 

Wij helpen daarbij.. 

  • door een breed onderwijsaanbod, maatwerk en structuur te bieden in een veilige omgeving;
  • met oog voor elk kind, zijn behoeften en talenten;
  • met de meest deskundige en betrokken medewerkers;
  • in verbinding en samen met ouders, partners zoals jeugdzorg en andere (specialistische en reguliere) scholen en besturen. 

We doen dat met…

Aandacht:
we zien jou 

Het maakt ons niet uit waar je vandaan komt, waar je in gelooft of wat je nodig hebt. Bij Kolom ben je welkom. We zien, horen en waarderen jou. Je doet ertoe. 

Vertrouwen:
wij geloven in jou

We helpen je om te groeien en te leren. We kijken naar wie jij bent, wat je leuk vindt en wat je talenten zijn. We zijn er voor elkaar, stap voor stap en elke dag. 

Plezier:
we hebben het fijn samen

Onze scholen bieden veiligheid, rust en structuur. Bij ons is naar school gaan leuk! Als je lekker in je vel zit en vrienden hebt is leren makkelijker. Daarom hebben we veel plezier samen en we kennen elkaar.