Joep Schipper

Het (speciaal) onderwijs was voor mij onbekend terrein toen ik solliciteerde en daar lag voor mij juist de uitdaging en een mooie kans om aan de slag te gaan als bovenschools ICT Coördinator. Het was nogal een sprong in het diepe, maar ik ben ontzettend blij om bij Stichting Kolom te mogen werken.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Hiervoor heb ik gewerkt als ICT account & projectmanager bij een soortgelijk bedrijf als Cloudwise.

Hoe ben je bij Stichting Kolom terechtgekomen?

Hiervoor heb ik bij een soortgelijk bedrijf als Cloudwise gewerkt, alleen lag de focus daar op het MKB in plaats van het onderwijs. Nadat het bedrijf overgenomen werd door een investeringsgroep en er een hoop veranderde, wist ik dat ik daar niet meer gelukkig zou worden. Na maanden zoeken op diverse vacaturesites kwam ik een vacature tegen van Stichting Kolom en dit leek mij meteen een mooie uitdaging. Ik heb namelijk geen onderwijservaring maar wel technische kennis en daarmee vullen Jeroen en ik elkaar goed in aan.

Stichting Kolom biedt mij vrijheid, zekerheid en een positieve werksfeer waardoor ik elke dag met een goed gevoel naar mijn werk toe ga

Joep werkt sinds begin 2023 als Bovenschools ICT Coördinator op het Centraal Bureau van Stichting Kolom

Hoe vind je het tot nu toe in het onderwijs?

Heel anders dan ik gewend was! Ik ga regelmatig langs op de scholen want er is namelijk altijd wel iets dat geregeld of opgelost moet worden. Daardoor verhoog je gelijk de zichtbaarheid en ervaar je de verschillende culturen op de scholen en dat maakt het juist zo leuk. Ook de verschillende onderwijsvormen maken het werk uitdagend.

Als ICT Coördinator heb je een technische blik op het onderwijs, wat draag jij persoonlijk bij aan Stichting Kolom?

Ik wil er graag voor zorgen dat elke school goed kan functioneren op ICT gebied, en dat medewerkers voldoende kennis in huis hebben zodat zij zorgeloos met hardware en software kunnen werken.


Wat biedt Stichting Kolom jou?

Een uitdagende werkomgeving waar ik de ruimte krijg om mijzelf verder te kunnen ontwikkelen. Ook biedt Stichting Kolom mij vrijheid, zekerheid en een positieve werksfeer waardoor ik elke dag met een goed gevoel naar werk toe ga.

Welke eigenschappen zijn volgens jou noodzakelijk om in het onderwijs te werken?

Ik denk dat sociale vaardigheden, geduld, flexibiliteit en het kunnen werken in teamverband heel belangrijk zijn in het onderwijs.

Waar moest je het meeste aan wennen?

Voorheen was ik gewend aan een werkcultuur waarin er constant druk lag op snelheid. In het onderwijs merk ik dat alles een stuk langzamer gaat. Hier zitten natuurlijk zowel voor- als nadelen aan vast, maar dat is wel iets waar ik aan moet wennen. 

Enthousiast geworden?

Ben jij enthousiast na het lezen van Joep zijn verhaal en wil je zelf ook graag aan de slag bij Stichting Kolom? Ontdek onze vacatures of kom eens langs bij een van onze scholen. Je kunt ook je (open) sollicitatie online versturen, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.