Officiële opening eerste humanistische kindcentrum van Nederland

05 maart 2019

Officiële opening eerste humanistische kindcentrum van Nederland

Op vrijdag 8 maart vanaf 12.00 uur vieren kinderen, ouders en relaties de officiële opening van het eerste humanistische kindcentrum van Nederland. Wethouder Marjolein Moorman (Onderwijs) verricht samen met de kinderen de openingshandeling en zal daarbij o.a. de naam en logo van het kindcentrum feestelijk onthullen.

 

Een bijzonder kindcentrum

Het kindcentrum aan de Peelstraat biedt onderwijs, opvang en ondersteuning aan kinderen van 0 t/m 12 jaar. Vanuit één pedagogische visie, onder één dak, door één team van professionals. Op die manier sluiten onderwijs en opvang goed op elkaar aan en is er brede aandacht voor ieder kind. Er zijn ook voorzieningen voor sport, spel en muziek - binnen en buiten schooltijd.

 

Ruimte voor iedereen

Het nieuwe kindcentrum is niet alleen het eerste integrale kindcentrum op humanistische grondslag, maar ook de eerste locatie in Amsterdam waar in hetzelfde gebouw groepen voor regulier én speciaal (basis)onderwijs zijn. Partou verzorgt de kinderopvang.

Een duurzaam gebouw

Het gebouw is een fijne plek voor kinderen: het is er  ruim, fris en kleurrijk. In elk domein past de sfeer en inrichting perfect bij de leeftijdsgroep. De lichte aula is de verzamelplek waar alles op uitkomt: keuken, atelier, gymzaal, bibliotheek, bso-ruimte,  kinderdagverblijf en leerpleinen.  Bovendien is het gebouw duurzaam en energieneutraal. Als het een beetje meezit qua zonuren, houdt het kindcentrum met het zonnepanelendak zelfs energie over.

Media